Ostoskori
0,00

sako 222rem

590,00

Tuotetunnus (SKU): 0b9cc1c53d19 Osastot: ,

Hyväkuntoinen 222Rem Sakon valmistama kivääri.käytetty.

Aseen piipun rihlauksista yleensä ja erityisesti mikrorihlatuista piipuista:

Tuntuu olevan veijonesson fakta, että vanhan sakolaisen kiväärin tai minkään muunkaan ostaminen ei käy päinsä, koska mikrorihlattu piippu on joka tapauksessa täysin paska ja surkea.(tapauksessa, että aseessa on mikrorihlattu piippu).

Nykyään moni piippuvalmistaja tekee mikrorihlattuja piippuja, yleisin valmistustapa on nappirihlaus.Mikrorihlattuja piippuja valmistetaan myös takomalla. Ne ovat laadukkaita ja hyväkäyntisiä, jos niiden materiaalin täytyy olla todella tasalaatuista.
Rihlapalkkipiiput(mikrorihlatut piiput) vaativat huolellisemman puhdistuksen kuin muilla tavoin valmistetut ”tavalliset” rihlapiiput.
Normaaleissa piipuissa jos on kuusi rihlaa, niin mikrorihlatuissa määrä voi olla 8-16 rihlaa.
Aikoinaan 1950-1980 luvuilla monet mikrorihlatun piipun omistaneet ovat sivuuttaneet huolellisen puhdistuksen ja huollon, jolloin käynti lähtee äkisti huononemaan, kun piippua ei ole puhdistettu kunnolla. Lastuamalla ja takomalla valmistetut piiput taas kestävät enemmän huonoa hoitoa kuin mikrorihlatut piiput. Tyypillinen ilmenevyys huonolla käynnille mikrorihlatussa piipussa on, että muutama luoti menee nättiin kasaan ja yksittäinen luoti poikkeaa suuresti muusta ”kasasta”.

Mikrorihlatussa piipussa on siis enemmän rihloja kuin normaaleissa piipuissa ja ne rihlat ovat kapeampia ja matalampia kuin tavalliset rihlat. Tästä johtuen ne eivät kestäneet huonoa hoitoa yhtä hyvin kuin peruspiippujen rihlaukset.
Mikrorihlatun piipun käynti on hyvä uutena ja hyvin huollettuna. Huono huolto ja ylläpito pilasi niiden maineen.

Sakon mikrorihlattuja piippuja tehtiin siihen maailmanaikaan, kun ”paras” piipunpuhdistusaine oli AntiCorrol joka ei varmasti poistanut kuparia ja se myös syövytti piipun terästä sopivassa kosteudessa ja tuhosi nappirihlattua piippua normaalia piippua nopeammin.
Käytetyn mikrorihlatun aseen voi tarvittaessa koeampua, jotta sen käynnin hyvyyden tai huonouden voi todeta ostajaehdokas itse niin halutessaan.

  • Malli: 222
  • Paino: 3kg
  • Valmistaja: Sako
Paino 3 kg